Japonya’yı karıştıran gizemli cismin ne olduğu bulunmuş olabilir – Dünya

Japonya’da çapı yaklaşık 1,5 metre olan küre, ülkenin Pasifik kıyısındaki Hamamatsu kentindeki Enshu sahiline vurmuştu. Uzmanların, nesnenin içini incelemek için X-ışını teknolojisini kullanması ve içinin boş olduğu tespit etmesi başıboş bir mayın olabileceğine dair şüpheleri ortadan kaldırdı. Cismin Kuzey Kore veya Çin tarafından casusluk faaliyetleri için kullanıldığına dair hiçbir belirti yoktu.


1

Ancak cismin ne olduğu bir türlü açıklanmayınca yerel halk tarafından ‘Godzilla yumurtası’, ‘şamandıra’, ‘uzaydan gelen cisim’ gibi isimlerler verildi.

Sosyal medyada ise bir çok Japon kullanıcı, yetkililerin neden bunun ne olduğunu açıklamadığını sorguladı.

Bir kullanıcı, “Okyanusla çevrili bir ülkenin yetkililerinin bir şamandırayı tanımadığına inanamıyorum” diyor.



2

‘NE OLDUĞUNU ANINDA BİLDİM’


İskoç Deniz Bilimleri Derneği’nden bir oşinograf olan Prof Mark Inall ise BBC’ye bunun ne olduğunu “anında” bildiğini söyledi.

BBC’ye “Bu çok tanıdık. Aletleri okyanusta yüzer durumda tutmak için (onları) kullanıyoruz” dedi.

Profesör Inall, şamandıraların, şiddetli fırtınalarda ya da büyük bir balıkçı teknesi etkisiyle zincirlerinden kurtulabileceğini söyledi.



3

Küre yerinden kaldırıldı ama ne olduğu yine açıklanmadı.

Ancak dünyada da kürenin, üzerindeki kulplar da dikkate alınarak bir şamandıra olduğu tahmini yapılıyor.



4

Daily Mail’e göre küre, Çinli gemi inşa şirketi Nantong Yangfan tarafından benzer boyutlarda üretilmiş ve denizcilere rehberlik etmek ya da okyanusta konumları işaretlemek için kullanılan çelik bir şamandırayla çarpıcı bir benzerlik taşıyor.



5

Şirketin merkezi Çin’in doğusundaki kıyı bölgesi Jiangsu eyaletinde bulunuyor ve bu da şamandıranın basitçe kopup doğuya, Japonya’ya doğru süzüldüğü iddialarını destekliyor.

Japon yetkililer ise kürenin Çin menşeli olmadığını söylüyor..



6

Gizemli küre, bölgede son dönemde artan gerginlik sürecinin ortasına denk geldi. Çünkü BBC’ye göre geçen hafta Japon medyasında, Kuzey Kore’nin son füze faaliyetinin olası sonuçları tartışılıyordu. Cumartesi günü bir kıtalararası balistik füze denemesi (ICBM) Japonya’nın karasularında son buldu. ABD’nin gündeminde ise Çin casus balonları vardı.

Profesör Inall da bu gelişmelere dikkat çekerek, “Tanımlanamayan yüzen isimlere karşı bir merak olabileceğini anlıyorum” diyor.


Umarız işinize yarayan bir içerik olmuştur

Yorum yapın