İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Son durum ne? – Dünya

SON DURUM: İran devlet televizyonu bugün Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini duyurdu. İran medyasına göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopteri dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle kaza geçirdi. Devlet televizyonu Reisi’yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi. İran İçişleri Bakanı Vahidi yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı.” ifadesini kullandı.

KURTARMA BÖLGESİNDEN GÖRÜNTÜLER

İsna Haber Ajansı kurtarma bölgesine ilişkin ekiplerin gönderildiği görüntüleri paylaştı. 

17:21 AA: İran İçişleri Bakanı: “Reisi’yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı, ekipler henüz bölgeye ulaşamadı”

AA’nın aktardığı habere göre İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve henüz kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını bildirdi. İran devlet televizyonuna konuşan Vahidi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter konvoyunun dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle kaza geçirdiğini belirtti. Vahidi, “Cumhurbaşkanı’nı (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı.” dedi. Kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını aktaran Vahidi, “Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi ancak bölgenin sisli olması ve elverişsiz olması nedeniyle helikoptere ulaşmak zaman alabilir.” ifadelerini kullandı.

HELİKOPTERİN DURUMU TAM OLARAK BİLİNMİYOR

İran’ın yarı resmi Tesnim haber ajansına göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter kuzeydeki bir bölgeyi ziyaret ederken sert iniş yaptı ve helikopterin durumu şu an tam olarak bilinmiyor. Tesnim, acil durum ekiplerinin sisli koşullar nedeniyle şu ana kadar helikoptere ulaşamadığını duyurdu. Reisi’nin helikopterinin tam durumunun ne olduğu bilinmiyor. Helikopterdeki yolcular arasında Reisi, Tebriz İmamı Ayetullah El Haşim, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililer vardı.

‘UMUTLARI ARTIRDI’

Tesnim’in haberine göre “Cumhurbaşkanlığı helikopterine ilişkin ihbardan itibaren Kızılay Yardım Kuvvetleri ile askeri ve kolluk kuvvetleri, bu helikopterin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı. Tesnim, “Başkanın helikopterdeki bazı arkadaşlarının Merkez Karargâhla iletişim kurabilmesi, olayın can kaybı olmadan sona erebileceği yönündeki umutları artırdı” diye ekledi.

DAHA ÖNCEKİ HABERLER NEYDİ?

  • Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kaza yapan helikopterin Reisi’yi taşıdığını iddia etti.
  • Fars Haber Ajansı, yoğun sis nedeniyle Reisi’yi taşıyan helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Reisi’nin kara yoluyla Tebriz’e gittiğini duyurdu.
  • Devlet televizyonu da Reisi’yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.
  • Reisi’nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.
  • Reuters’ın haberine göre İran medyası olayla ilgili çelişkili haberler verdi ve henüz resmi bir doğrulama gelmedi.
  • IRNA haber ajansı helikopterde Reisi ile bilirlikte birlikte İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian ve diğer yetkililer de helikopterde bulunduğunu belirtti.
  • AP’ye göre bir yerel hükümet yetkilisi olayı tanımlamak için “kaza” kelimesini kullandı, ancak bir İran gazetesine kendisinin henüz bölgeye ulaşamadığını kabul etti.
  • Reisi’nin durumu hakkında IRNA ya da devlet televizyonu net bir bilgi paylaşmadı.

İHA’LARLA BÖLGE TARANIYOR İDDİASI

  • İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA’larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi. (AA)

 

 

Umarız işinize yarayan bir içerik olmuştur

Yorum yapın